pondelok 29. septembra 2014

Plastický háčkovaný vzor

Tento vzor som pokorila už pred dvoma rokmi, keď som podľa neho háčkovala čiapku pre neter. Tento krát som sa pustila do nej znova. 


Párala som asi sto krát kým som prišla na to na koľkých stĺpikoch začať, lebo som háčkovala hrubšou vlnou s hrubším  háčikom ako je písané v návode, ale nakoniec sa podarila.

Návod mám z českého Mimibazaru. Je ich tam veľké množstvo. Určite objavíte aj niečo pre seba. Návod na túto konkrétnu čiapku nájdete TU.
Robila som ju dvojfarebnú. Vlnu som nestrihala. Takto vyzerá z vnútra. 

Na spodku tri riadky z polodlhých stĺpikov. 

Je robená z Morbidone háčikom 6mm. Je pružná, úžasne teplá a mäkká. Ak si neviete dať rady so vzorom, pýtajte sa kľudne v komentároch. Rada poradím a vysvetlím. :)

8 komentárov:

  1. pred niekoľkými desiatkami rokov sa týmto vzorom robili jednofarebné baretky, no móda sa opakuje a čas beží...::-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je ako so všetkým... aspoň sa môžeme občas stratiť v čase :)

      Odstrániť
  2. Paulínko, čepice je nádherná. Zkoušela jsem vzorek podle anglického návodu na Raverly. Také jsem párala snad stokrát - abych pochopila princip vzorku... :-) No nakonec jsem pochopila, ale řeším stejný problém jako Ty, tj. mám silnější přízi a háček než v předloze (také 6) a základ je tak hodně velký (dělám čepici pro dceru). Mohla bys mi prozradit, na kolika sloupcích si nakonec začínala?

    Díky za pomoc.

    Hezký zbytek 2. adventní neděle

    Anička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Anička, na druhej fotke je to vidno :) na desiatich som začínala.

      Odstrániť
    2. Já jsem tak zkoumala tu mřížku - nápad s odlišnou barvou pro mřížku než zbytek čepice se mi moc líbí - že jsem si ta očka na fotce nespočítala, i když to bylo přímo na stříbrném podnose :-))) Díky

      Anička

      Odstrániť
    3. Koukám na to nevím, jestli jsem pochopila tu mřížku jinou barvou. Začnu bílou a v druhé řadě přidám zelenou? A reliéfní sloupky jsou jen bílou? Je nádherná, chtěla bych jí zkusit. Moc se vám povedla.

      Odstrániť
    4. áno presne tak ako píšete. :) Bielou reliéfne a zelenou tie klasické dlhé stĺpiky.

      Odstrániť
    5. Velmi děkuji za odpověď :-) celý den prohlížím vaše stránky, e-shop, klubíčka... Jsou nádherná, pokud neseženu u nás, určitě objednám u vás. Máte krásnou práci :-)

      Odstrániť