piatok 7. novembra 2014

Špirálová

Galaxy. jemnučká, trblietavá, s podielom vlny. Pre tie najväčšie parádnice. :-)

              
Tento krát som sa rozhodla ukázať vám, ako háčkovať do špirály a čo z toho môže vzniknúť. Špirálu môžete spraviť z ľubovoľného počtu farieb, treba si len trošku prispôsobiť začiatok. Pri špirále odpadáva trápenie s výmenou farieb.

Ja som pracovala so štyrmi klbkami. Bielu Galaxy som použila hrubšiu. Fialové tenšie, dvojmo. Je jedno ktorým klbkom začnete. Ja som začala bielou. Magický kruh. Do magického kruhu 1RO, 1KS, 1PDS, 1DS.

Vezmeme si ďalšiu farbu. A znovu urobíme 1RO, 1KS, 1PDS, 1DS. 

Toto opakujeme so všetkými farbami, ktoré plánujeme použiť. Ak chcete robiť špirálu z troch farieb, treba po úvodnom 1RO, 1KS, 1PDS, 1DS urobiť ešte aspoň 1DS navyše.

No a potom už len háčkujeme. Ja som pokračovala bielou do tmavo fialovej. Nezabúdajte na rozširovanie placky a v prvých riadkoch rozdvojovať stĺpiky, podľa klasických princípov.

Vždy, keď sa už nedá ďalej háčkovať, treba pokračovať ďalšou farbou. 


Na spodku čiapky som posledné tri riadky robila PDS, aby to bolo trochu pevnejšie. Dumala som čo s tým skokom na konci. Keďže začisťovanie a kamuflovanie ma veľmi nebaví, vymyslela som si vrkôčik. 
Keď som skončila všetky tri riadky, nechala som dlhšie konce. Ešte som si odstrihla z vlny a pridala som to k nim, aby bol vrkôčik hrubší. 

Stačilo zapliesť, zviazať a hotovo. Myslím, že sa vydarila. :-)


PS: fialovou som robila reliéfne DS, bielou obyčajné DS.

1 komentár:

  1. Krásná. Díky za tip i návod, jak na další způsob háčkování čepiček. Hezký den Anička

    OdpovedaťOdstrániť