sobota 23. augusta 2014

Háčkovaná šatka trochu inak

Trojuholníkových šatiek som sa už naháčkovala až až. Chcela som vyskúšať niečo nové a hlavne oblé. Môj pôvodný plán bol úplne iný ako výsledok. Ale nevadí, veď nakoniec sa vydarila. Šatka je krásna, ľahká, jemná.
























pondelok 18. augusta 2014

Háčkovaná deka čo vyzerá ako zo štvorcov, ale nie je zo štvorcov :)

Milujem keď sa veci dajú zjednodušiť. Nie že by spájanie štvorcov do deky bolo nejak komplikované. Ale keď sa tomu dá vyhnúť prečo to nevyskúšať? A taká deka sa predsa vždy zíde a je to aj vďačný darček.


























Moja deka váži zhruba 330g a má rozmery 60cm x 100cm. Na deku som použila 100% bavlnenú priadzu Regata (100g, 275m). Háčkovala som 4mm háčikom.












Návod na deku podrobne popísala moja dobrá priateľka, ktorá takú robila pre svoju malú Grétku. Ona to robila z tenkej priadze 2mm háčikom. Za to ju veľmi obdivujem, ja nie som veľký kamarát s takým tenkým háčikom.



"Štvorček" z ktorých sa deka skladá si môžete spraviť aký veľký len chcete. Počet dlhých stĺpikov, ale musí byť deliteľný 3+1. Moje štvorčeky sú zo 16 stĺpikov v ôsmich riadkoch, plus riadok dlhých stĺpikov a retiazkových očiek. Pri výmene farby, začneme s riadkom z *DS a  2xRO*.






Na záver som všetko obháčkovala polodlhými stĺpikmi.


























Ten podrobný návod nájdete na jej blogu TU. Okrem popisu je tam aj pekný nákres, podľa ktorého to hneď rýchlo pochopíte. Keby náhodou nie, napíšte mi rada vám poradím.



piatok 15. augusta 2014

Háčkovaný top

Moje prvé háčkované tričko. Konečne som sa na neho odhodlala. Použila som vlnu GREINA. Jej priam luxusné zloženie - ľan, bavlna, merino ma nenechalo chladnou. Je úžasných farbách, má svojskú štruktúra a nepatrí ani medzi najtenšie. Háčkovala som háčikom 5,5mm. Spotrebovala som skoro presne 250g vlny, tri červené a dve sivé klbká.