pondelok 23. marca 2015

Bábätkovská deka

Deka pre miminko je praktická záležitosť. Okrem prekrytia, je skvelá aj ako podložka pri rôznych návštevách.


Deka je háčkovaná 3,5mm háčikom z Bamboo Cotton - táto vlna je veľmi príjemná, hladká, mäkučká s jemným leskom. Deka má rozmer 60 x 70cm a váži okolo 350g - použité boli necelé štyri klbká. 


Vzor je veľmi jednoduchý. Na začiatku si spravíte retiazku. Počet retiazkových očiek musí byť deliteľný 2+1. Začneme tromi DS zháčkovanými dokopy, RO, znovu 3DS zháčkované dokopy a RO. Ako zháčkovať dlhé stĺpiky si môžete pozrieť TU. Prvý riadok skončíme zháčkovanými 3DS. V druhom riadku začneme 4RO, 3 zháčkované DS urobíme do najbližšej medzery medzi tromi a tromi zháčkovanými DS z predchádzajúceho riadku. Ďalej RO a znovu tri zháčkované DS do medzery z predchádzajúceho riadku. Riadok ukončíme RO a DS do krajného DS (jedného z troch zháčkovaných).


Celá deka je najprv obháčkovaná krátkymi stĺpikmi. V ďalšom riadku urobíme 7DS do tretieho očka od začiatku riadku. Potom pevné oko do tretieho KS od miesta kam sme robili tých 7DS. Takto stále kolom dokola. 


No a máme hotovo. Už len vybrať farby, zohnať nejaké mimino a môžete sa pustiť do háčkovania.


6 komentárov:

  1. jeej, opäť ste mi nahrali do mojich plánov, ďakujem za inšpiráciu :-)
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, je to uvedené v popise. Deka váži cca 350 gramov. :)

      Odstrániť
    2. Dobrý vecer,
      Mohla by som sa ešte spýtať keď robím prvý riadok tak potom vpichujem do každého očká zakladnej retiazky alebo zhackujem tri stlpiky a jedno cook vynecham?
      Dakujem za odpoved

      Odstrániť
    3. Dve očká sa vynechávajú medzi tromi zháčkovanými DS. :)

      Odstrániť
    4. Dakujem za odpoved. Skusam ju hackovat ale ten prvy riadok sa mi stale nejak kruti a stahuje. Budem skusat dalej. Sand sa mi to raz podari :)

      Odstrániť