utorok 4. októbra 2016

Pásikavý

Jednoduchý pásikavý. Zvládne ho šikovný začiatočník v jednofarebnej verzii, trúfalý aj v pásikavej.

Inšpiráciou na sveter mi bol tento obrázok. Originál pochádza z ravelry. Teraz, keď sa na neho pozerám, tak sa až tak nepodobajú, ale tak to je detail. 



Ja som použila vlnu Morbidone v kombinácii s Big delight. Ihlice 4,5mm. Sveter váži pol kila. Je mi skoro pod zadok. Strihovo je totožný s týmto háčkovaným svetrom.
Štrikovať som začala od spodu. Nahodila som si potrebný počet očiek sivou farbou a štrikovala som tam a naspäť stále hladko. 12 riadkov. Sveter som pomaly rozširovala. Pridávala som očká v každom druhom riadku vždy po prvých dvoch očkách a pred poslednými dvomi očkami v riadku. Po 12 riadkoch stále hladkého štrikovania som začala s farebnou vlnou. Od teraz som stále hladko štrikovala len prvých a posledných 7 očiek, zvyšok som šla raz hladko raz obratko. A teda vidíte na fotke po kadiaľ som rozširovala. :)


7 krajových očiek som stále štrikovala hladko sivou farbou na začiatku riadku aj na konci. Aby nevznikala diera medzi farebným pásikom a sivým okrajom bolo treba vlnu "preplietať". Po 7 sivých očkách nasledujú farebné. Vlny som si takto prekrížila.


Sivú som viedla do ľava a farebnú popod ňu. Potom som farebnú zobrala a štrikovala. 



Pri strete fareib sa vždy na začiatku aj konci riadku museli tie vlny prekrížiť. Ak nie, vznikla by tam diera.


Uštrikovala som rukávy, sveter po časť, kde som ich chcela napojiť. Pripojila som ich k svetru a štrikovala ďalej, ako tento raglán.


Na začiatku som ani netušila, ako budem robiť golier. Však nejak bude - som si povedala. A veru som ho párala niekoľko krát, kým som dosiahla aspoň uspokojivý výsledok. Posledný farebný pásik som na začiatku a na konci každého druhého riadku ubrala očko. A tak isto som ubrala očká aj v poslednom sivom rade. Výsledok je ako vravím uspokojivý, musím goliere ešte natrénovať.

Sveter je hotový a ja už mám v hlave ďalšie farebné kombinácie. Tento krát Morbidone verzus Gradient


3 komentáre: