streda 8. marca 2017

KAL a dress the first part (the introduction) - Prvé štrikovanie šiat spoločne - úvod

Už niekoľko dní som rozmýšľala, ako to vymyslieť. Ako spraviť, aby sme mohli spolu štrikovať jednu vec, bez toho, aby sme sa skutočne stretli, kedže ja som indisponovaná mojím pol ročným synom . No a konečne som to vymyslela. Čo, kedy a ako. Tak čítajte a pridajte sa!! A tento krát to všetko aj po anglicky!

I have been thinking for a while now, how to do this (in Slovakia KAL´s are not so popular). How to make it possible to knit together, without being really together, because I am not able to be somewhere right now because of my little son. And now I know it. What, when and how. So read! And this time in english as well!!!




Čo budeme štrikovať?

Dievčenské šaty. Jedny ma už dlho mátajú. Vymyslela som verziu šiat, kde sa bude pliesť len hladko. Mini verziu pre dcérinu bábiku som zmákla. Akurát som spodný gombík urobila do zadu, my šaty uštrikujeme tak, aby bol v predu. Rukávy a golier budú kratšie, ako na kreslenom obrázku.. A pre šikovnice, ktoré sa neboja štrikovať obratko, bude aj verzia s vreckami. 

What are we going to knit?

Girls dress. I wanted to knit one of these for a long time. And now I found out a way to knit it without purling. I tried a mini version of it for my daughter´s doll. There is a mistake - the bottom button should be on the front side of the dress. The sleeves and collar are going to be shorter than on the painted picture. And there will be a version for those one of you that are not afraid of purling, with side pockets.


Čo budeme potrebovať?

Dostatočné množstvo vlny, kruhové ihlice, 2 gombíky.

What are we going to need?

Enough yarn, circular knitting needles, 2 buttons.

Kedy budeme štrikovať?

Začneme 1.4. Ja v sobotu večer zverejním prvú časť návodu. Potom cez týždeň môžete štrikovať, pýtať sa pod blogom na veci, čo vám nebudú jasné. Potom ďalšiu sobotu zverejním pokračovanie, atď... Dokopy to budú 4 články. 

When are we going to knit? 

We will start on April 1st (no kidding). Saturday evening I will post first part of the pattern. Then you can knit during the week, ask questions if you get stuck on something. Than the next saturday I will post another blog, and so on. There will be four blogs all together.

Čo z toho? 

Okrem toho, že uštrikujete parádne šaty, všetci zúčastnený, čo mi pošlú na záver fotku hotových šiat, dostanú poukážku s 10% zľavou na nákup vlny v našom obchode. Plus, vyžrebujem tri účastníčky, ktoré vyhrajú 20€ poukážku na nákup. Uštrikované šaty môžete posielať (paulina@vlnanapredaj.sk) do konca júna 2017. Začiatkom júla vyžrebujem víťazov poukážok.

What will you get?

Besides the nice dress, I will give a 10% discount to buy yarn for everybody who will send me a picture of the finished dress. Plus I will give three 20€ vouchers to shop in my e-shop (Not sure if this is relevant to customers outside Slovakia as the shipping rates are quite high to other countries...). Pictures of the finished dress can be sent to me (paulina@vlnanapredaj.sk) until the end of June. Voucher´s winner´s will be announced in the beginning of July. 

Ako začať?

Vašou úlohou zatiaľ je vybrať si vlnu s ktorou budete pracovať, kúpiť jej dostatočné množstvo. Ja chcem šaty na leto, tak som sa rozhodla pre vlnu Alfama (dúfam, že stihne dovtedy prísť). Ľan je to najlepšie, do čoho sa môžete v lete obliekať. :) V našom obchode si môžete vybrať čokoľvek z jarno - letných vĺn. Zaujímavé môžu byť zmesi s bambusom (Boolero, Bamboo cotton), kedže bambus je chladivý. 100% bavlnou nikdy nič nepokazíte. A ak chcete jarno jesenné šaty nebojte sa ani vlny, či už v podobe merina, alpaky... 

How to start?

Find a yarn that you are going to use and buy enough of it. I want to knit a summer dress and I will use a 100% linen yarn Alfama. There is nothing better for the summer than linen. In our store you can choose among our spring - summer selection. Bamboo is soft and cool (Boolero, Bamboo cotton). You never get something wrong with a 100% cotton yarn. If you want to knit a spring - autumn dress, pick up a yarn made out of wool (merino, alpaca...).


16.3.2017
Pridávam fotky hotových šiat. Neviem sa dočkať ako si ich spolu uštrikejeme!!! :)

I am adding the pictures of knitted dress. I can´t wait to knit it with you!!! :)

Prvá časšť - Part one










24 komentárov:

  1. Tak toto je super napad! Velmi rada sa pridam, len mam hned na uvod par otazok :)
    Bude navod, ktory budes postupne zverejnovat v jednej, alebo viacerych velkostiach? A vedela by si uz teraz povedat, kolko je to "dostatocne" mnozstvo vlny? Je mi jasne, ze to zalezi od velkosti i priadze, ale aspon orientacne, nech zas nenakupim jak pre armadu :_D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V prvom blogu uštrikujeme len pár prvých riadkov... Ešte pred tým si povieme ako uštrikovať vzorku z vlny, ktorú si vyberieš a ako si vypočítať počty očiek na veľkosť akú chceš štrikovať ty. Ja idem štrikovať na 4 ročnú a predpokladám spotrebu maximálne 300g. :)

      Odstrániť
    2. Super, dakujem. Vyzera to, ze budeme strikovat rovnaku velkost ;)
      Vacsinou som sa na vzorky vykaslala a nechala to na nahodu a vrucne modlitby, ale skusim to tentokrat nepodcenit :D

      Odstrániť
    3. ja tiež nie som na vzorky :D, ale treba aj to ukázať ;)

      Odstrániť
    4. Idem do toho! Tiež pre štvorročnú princeznú. Len musím doštrikovať svetrik pre 5 týždňovú :-) tak dúfam, že stihnem, lebo strikujem len po pár riadkoch, keď si ukradnem trošku času :-)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné šatičky,už jsem objednala vlnu a moc se těším na pletení.Děkuji.Aneta

    OdpovedaťOdstrániť

  4. Úžasné aj mne by sa také páčilo!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak už len vybrať vlnu a čakať na prvú časť návodu. :-) Teším sa veľmi.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak čakáme...ja potrebujem 134ku, to bude pôrod:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mám dve vnúčky - tak sa teším....

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja sa tiež pridám :) a asi rovno dvoje.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pekný deň! Vnučka má 6 ale je väčšia chcela by som jej upliesť tieto šatičky veľkosť tak 128. Bude aj na takú veľkosť popis?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. Popis nebude s presným počtom očiek. Úplne na začiatku sa naučíme spraviť si vzorku a podľa nej vypočítať, koľko očiek nahodiť z tej vlny, ktorú chcete použiť, na veľkosť akú chcete uštrikovať. :)

      Odstrániť
  11. Úžasné, teším sa, na dospelú ženu by to bolo asi smiešne?, lebo tie dievčatkovské sú krásne - neva, ja nejaké dievčatko nájdem :-)
    A mohla by to byť Greina ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Greina určite áno. A aj dospelácke by boli parádne, len by som ich trochu upravila kvoli nerovnostiam na hrudníku :D

      Odstrániť
  12. Prosím Vás tá vlna Greina je vhodná aj na leto?Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vlnu som si už vybrala ale neviem koľko približne budem potrebovať. Budem pliesť pre 3 ročné dievčatko z priadze Alfama? Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to odhadujem na 4, max 5 pradienok. čiže 200 - 250 gramov.

      Odstrániť