utorok 12. decembra 2017

Vločky a srdiečka - snowflakes and hearts

Blog si môžete prčítať aj tu. 
Naša doteraz najkrašia zimná bunda z pohľadu 4 ročnej kritičky. Je to ako vraví pinkové, fialové, sú na nej vločky, čo viac si môže priať!

This is ours most beautiful winter jacket so far. And to make it even more perfect it needed a matching beanie.




Čiapku sme teda chceli zapasovať k tejto parádnej bunde. Vločku a "kvietok" som len nakreslila tak, ako boli na nej. Srdiečka som dostala rozkazom. Že bez nich ani nemusím štrikovať. :)
Tento krát mi farebne úplne zapasovala nová vlna z Talianska - Morbidone prints. Ako kontrastnú farbu som zobrala bielu z jednofarebného Morbidone. Použila som 4mm ihlice a na začiatok som si nahodila 86 očiek. Po uštrikovaní patentu som ich v prvom riadku vzorky rozštrikovala na 112 očiek. Ďalej štrikujeme podľa nákresu.

To make it match as much as I could I copied the snowflake and the "flower" from the jacket. The hearts were a command from my daughter. I used a new yarn from our LYS - Morbidone prints and a contrasting solid Morbidone. I used 4mm needles.
I casted on 86 stitches. After knitting the one by one ribbing I increased the number of stitches in the first stockinette round to 112 and kept knitting following the chart. 




Na vrchu čiapky som uberala TÝMTO spôsobom v každom druhom riadku.

I used THIS decrasing method on the top of the beanie. 



Môj patent je urobený na 6 riadkoch. Ak chcete čiapku trochu väčšiu čo do výšky, stačí urobiť trochu vyšší patent, prípadne na vrchu môžete uberať v každom treťom riadku (ja som uberala v každom druhom). Naša čapica v pohode sadne aj na dámsku dospelácku hlavu.

My ribbing goes for six rounds. You can modify the length of the hat by doing more rounds of the ribbing, or you can make the decreases for example every third round (I did mine every second round). The beanie fits an average women´s head. And this little girl is not going to wear anything else this winter.

2 komentáre: