nedeľa 25. septembra 2016

Pulóver bez rukávov

Pinkové, pinkové, všetko musí byť pinkové, ako by povedala malá. Tak som jej tam prepašovala aj trochu fialovej a žltej.

 
Tento krát v úlohe úžasné Cotton merino reznuté s Jawoll magic degrade. Cotton merino je ideálne na jar a jeseň. Zahreje vďaka vlne a je úplné jemnučké vhodné aj pre tých najmenších. 
Háčkovala som 4,5mm háčikom. Začínala som golierom háčkovaním tam a späť. Plus som robila diery na gombíky. 

Keď bol golier dostatočne vysoký, z časti som ho preložila na mieste, kde sa bude prekrývať aby sa dal zapnúť. Tam som pár očiek háčkovala cez obidve časti goliera ako na fotke. 

Ďalej som spravila jeden riadok krátkych stĺpikov. V ďalšom riadku som rozširovala. Chcela som rošíriť svetrík hneď v tomto druhom riadku na taký počet očiek, aký som potrebovala, aby obieišel ramená malej. Pre mňa to znamenalo rozháčkovať pomaly každé očko. V dalších riadkoch som už nič nepridávala len som dokola háčkovala krátke stĺpiky.
Neskôr som sa dostala na požadovanú výšku a bolo treba pokračovať v háčkovaní trupu a vynechať miesto na rukávy. Tie som si označila označovačmi. 

 Popod pazuchy som si urobila retiazku z 5 očiek, aby to v tomto mieste nebolo tesné.

 
























Potom som už len háčkovala trup - krátke stĺpiky stále kolom dokola. Keď mi došlo klbko melírovej, urobila som ešte pár riadkov polodlhých stĺpikov len ružovou. 
























Rukávy som plánovala dokončiť tiež len ružovou Cotton merino bez melírovej. Ale to sa mi už nechcelo. Tak z pulóvra ostala veste. Došila som gombíky a je hotovo. 


 


1 komentár: