nedeľa 22. februára 2015

Veselá nálada

Minulý rok farebnú Tonju vypredali v polovici leta a všetci sme ostali smutní. Keď som ju objavila v tohtoročnej letnej ponuke, srdce mi poskočilo a hneď som jej objednala, aby sa ušlo každému. Robila som z nej už takéto šaty/tričko. Je parádne farebné. A teraz, keď mi prišli nové zatvárania, bolo jasné, že ich musím skombinovať. 

Pracovala som 4mm háčikom. Môžete robiť kľudne aj 5 - 5,5mm háčikom, na letný deravý top z Tonje kľudne aj 6 - 7mm. Kapsičku som začala viac krát. Nevedela som sa rozhodnúť pre vzor. Najpr som robila len KS, potom som rôzne kombinovala reliéfne stĺpiky, až som skončila pri jednoduchom pichaní háčika len poza zadnú nitku očka a polodlhé stĺpiky.




Takto.

Celá kapsička je robená do špirály. Ako na šppirálu, som TU už ukazovala na čiapke z troch farieb. Teraz som robila z dvoch farieb. Do magického oka spravíme 1RO, 2KS a 3PDS.

Zapojíme novú farbu.

Urobíme 1RO.

A zvyšné 2KS a 3PDS.

Utiahneme.

Pokračujeme bielou farbou. Vždy 2PDS do zadnej nitky každého očka. 

Keď už ďalej bielou nemáme kde háčkovať, pokračujeme farebnou. Po dva PDS robíme, kým ukončíme prvý riadok. Môžeme si to miesto označiť označovačom, potom budeme pridávať, ako keď robíme placku na čiapke, 1PDS 2PDS 1PDS 2PDS...

Pokračujeme v rozširovaní placky. 

Obvod kapsičky môžeme hneď na začiatku prispôsobiť veľkosti kovového otvárania. Ja som spravila širšiu. V posledných dvoch riadkoch som ju trochu zúžila aby mi to pasovalo. Na obrázku je ešte pred zúžením. 

Keď som mala kapsičku dostatočne vysokú, najprv som ukončila farebnú vlnu. 2KS a 2 pevné oká.  


Potom bielu farbu. Do posledných dvoch farebných som urobila KS. A do bielej PDS.

Obyčajne by mohol byť koniec. Ale ukončíme to nenápadne. Koniec vlny prevlečieme cez ďalšie očko (fotka hore čierna bodka), a háčikom pichneme z dola, tam kde je čierna bodka na dolnej fotke.

 A prevlečieme zvyšok vlny. Teraz nie je vôbec vidno kde je posledné očko.


Prišijeme zatváranie.


A tešíme sa z veselej taštičky. :)


1 komentár: