streda 15. februára 2017

Sneží

Manžel pýta stále čiapku. Že sa mu v práci smejú z kupenskej čo nosí. A keď som mu konečne uštrikovala, tak ju ošomral, že takáto nie je úplne vhodná do práce. No ale čisto čiernu obyčajnú štrikovať naozaj nebudem! :)




Na čiapku išli zbytky z ponožiek, čo som robila naposledy. Použila som vlnu Arroyo a 3mm ihlice. Po obvode som mala 11 stromčekov. Každý stromček je na 12 očiek. Začínala som na 115 očiek patent. Po patente som pridala očká tak, aby som ich mala spolu 132 (12x11) a štrikovala som. 



Nákres, ako na stromčeky, nájdete tu. Príjemné štrikovanie prajem.


7 komentárov:

  1. Ahoj, krásna čiapka :-). Aj ja som robila zasneženú čiapočku podľa tohoto obrázka https://www.modrykonik.sk/blog/gucz/message/ked-si-tak-bludim-po-pintereste-vcer-wndvyw/30900783/ , ktorý som našla náhodne na pintereste. A tu je výsledok https://www.modrykonik.sk/blog/gucz/message/ked-si-tak-bludim-po-pintereste-vcer-wndvyw/30900785/ . Len na foto ešte nieje brmbolec, ten je šedo biely (viac bielej)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobry den Paulinka, rada by som Vas poprosila, ak je to mozne, ako ste mysleli to nahodenie ociek 12x11. Rada by som urobila tuto krasnu ciapku, no neviem toto rozlusknut. Dakujem pekne:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. 12 x 11 = 132. to je počet očiek. Vzor je na 12 očiek a opakuje sa 11 krat. Čiže na čiapke budete mať 11 stromčekov. ;) chapeme sa?

      Odstrániť
  3. Dakujem pekne za odpoved :-). Skor som mala na mysli, ci ste v nejakej pravidelnosti pridavali tych 17 ociek, aby ste zo 115 dostali 132. Ci tak zhruba od oka. A este mam jednu otazku...ako ste robili patent, 2 hladko 2 obratko, ci inak? Ak ste zacinali na 115 ockach, tak mi to nejako nesedi. Zeby to bolo 3 hladko 2 obratko? Dakujem pekne:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uz som to rozlustila:-). Hotova matematicka detektivka:-). Dakujem za navod.

      Odstrániť
    2. Patent je 3+2 a to pridávanie, len tak od oka, čo najrovnomernejšie. Veru štrikovanie je matika aj keď sa to nezdá. Nech sa čiapka podarí!!! :)

      Odstrániť