pondelok 11. augusta 2014

Brmbolec? Lopta? Špongia?

Lopta, špongia aj brmbolec. Háčkované všetko v jednom.




























Podľa toho na čo bude vaša "bombuľa" slúžiť, si vyberte vlnu z ktorej ju spravíte. Ak to má byť len mega lopta pre deti, môžete v kľude použiť akúkoľvek priadzu. Ja som dúhovu robila z čistého akrylu. Je to cenovo najvýhodnejšie. Deti sa s ňou bijú, hádžu si ju, spia na nej. Alebo hľadajú začiatok toho zázraku.



Ak ju chcete použiť ako špongiu, odporúčam čistú bavlnu, alebo bambus, alebo ich zmes. Oboje sú príjemné a hlavne odolné materiály.
V prípade brmbolca, treba siahnuť po tom najchlpatejšom čo máte po ruke. Je dobré tú chlpacinu háčkovať aj s niečím "obyčajným" aby ste sa v tom nestratili. Vo veľmi chlpatých vlnách sa očká hľadajú veľmi ťažko. Keď sa dobra zapozeráte, uvidíte ako ide vrch dlhých stĺpikov.




Návod je veľmi jednoduchý. Začneme magickým kruhom, alebo retiazkovými očkami spojenými do kruhu. Spravíme si 11 KS. Ďalej budeme háčkovať do slimáka - neukončujeme riadky, ale stále pokračujeme kolom dokola. Do každého ďalšieho stĺpika vháčkujeme 3 x DS. Až dokiaľ nedosiahneme požadovanú veľkosť. A to je celé. Do čoho sa idete postiť vy? My už sme vyskúšali všetko.

Tip na záver.
Ak to chcete extra pokrútené, môžete v prvom riadku vháčkovať do každého krátkeho stĺpika 5 dlhých.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára