sobota 25. októbra 2014

Fialový set

Jedna moja suseda (pozdravujem Marcelku :-) ) sa už nemohla na mňa pozerať, ako stále háčkujem, tak sa naučila aj ona. Už jej to ide fakt dobre a jej dievčatá sa tešia novým čiapkám. V našom obchode je varená, pečená a podarilo sa jej vyskúšať už veľa rôznych klbiek. Spravila aj čiapku z tejto vlny. Ostala som prekvapená, aká je príjemná a mäkučká, napriek háčkovaniu. Väčšina vĺn totiž ostáva trochu tvrdšia. Nedalo mi a musela som to vyskúšať na vlastnej koži. Z výsledku som nadšená.



Martigny. Príjemná zmesová vlna. Jemnučká, ľahučká, napriek háčkovaniu ostáva nadýchaná. Moja čiapka je trochu veľká mojej ročnej, na hlavu ju úplne v pohode dá aj trojročné dieťa. Pracovala som háčikom 6mm. Minula som presne dve klbká.


Postupovala som nasledovne:

1. riadok: 9DS do magického oka.
2. riadok: 2RO, *1PRDS a 1DS do každého DS z predchádzajúceho riadku* (dokopy 17 stĺpikov + začiatočné RO)
3. riadok: 2RO, 1xDS hneď do prvého očka odkiaľ idú RO, *1xPRDS do PRDS z predchádzajúceho riadku, 3DS do DS z predchádzajúceho riadku*, na konci 1DS, tam odkiaľ vychádzajú začiatočné RO.
4. riadok: 2RO, 2xDS hneď do prvého očka odkiaľ idú RO, *1xPRDS do PRDS z predchádzajúceho riadku, 5DS do stredného DS z "vejáriku" z predchádzajúceho riadku*, na konci 2DS, tam odkiaľ vychádzajú začiatočné RO.
5. riadok: 2RO, 3xDS hneď do prvého očka odkiaľ idú RO, *1xPRDS do PRDS z predchádzajúceho riadku, 7DS do stredného DS z "vejáriku" z predchádzajúceho riadku*, na konci 3DS, tam odkiaľ vychádzajú začiatočné RO.
6. riadok: 2RO, 4xDS hneď do prvého očka odkiaľ idú RO, *1xPRDS do PRDS z predchádzajúceho riadku, 7DS do stredného DS z "vejáriku" z predchádzajúceho riadku*, na konci 4DS, tam odkiaľ vychádzajú začiatočné RO.



Šiesty riadok opakujeme dokiaľ čiapka nedosiahne potrebnú výšku. Na záver ju môžeme, ale aj nemusíme obháčkovať. Ja som obháčkovala PDS a zháčkovala pár očiek aby to lepšie držalo na hlave.


Rukavičky som začala pružnou retiazkou. Háčkovala som bez pridávania, akurát som vynechala očká na palček. 


Nákrčník som začala tiež pružnou retiazkou. Deliteľná číslom 6. Retiazku som spojila. Opakujeme nasledovný vzor do požadovanej výšky: 2RO, 3xDS hneď do prvého očka odkiaľ idú RO, *vynecháme dve očká, do tretieho urobíme 1xDS (v každom ďalšom riadku budeme robiť PRDS), vynecháme dve očká a do tretieho urobíme 7DS (v každom ďalšom riadku budeme 7DS robiť do prostredného DS z "vejáriku" z predchádzajúceho riadku),* na konci 3DS, tam odkiaľ vychádzajú začiatočné RO.


Už len zistiť komu vo vašom blízkom okolí chýba teplý set na zahriatie a môžete sa pustiť do práce. 


4 komentáre:

  1. Paulina, krasne si to urobila. Vidim, ze umenie hackovat je aj v tom ako skombinujes vlnu a vzor. Krasne naozaj. Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to krasne. Chcem urobit dospelacku velkost z Riotu od vas. Ako mam postupovat? Mam zacat 12 DS? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z hrubého Riotu, alebo tenkého? Ak z hrubého, tak stačí ísť podľa návodu. Ja dám túto čiapku v pohode na hlavu.

      Odstrániť
  3. Asi mam ten hruby. Je to 145 yards 134 m. Chcem to pre velmi utlu kamararku tak jej to asi bude dobre takto��

    OdpovedaťOdstrániť